Kakšne so strategije za prihranek stroškov mednarodnega prevoza pene

2024-08-19 17:03

Mednarodno penasto blago, znano tudi kot razsuto blago ali lahki tovor, se nanaša na blago, ki ima veliko prostornino, a razmeroma majhno težo. Zaradi dejstva, da so prevozni stroški pogosto povezani s količino blaga in ne z njegovo dejansko težo, so lahko prevozni stroški za dampinško blago višji. Tukaj je nekaj strategij za prihranek pri mednarodnih stroških pošiljanja pene:

air freight ddp

1. Optimizirajte pakiranje: uporabite bolj kompaktne ali ravne metode pakiranja, da zmanjšate količino blaga in s tem znižate transportne stroške.


2. Razumno nalaganje: Optimizirajte postavitev blaga v zabojnike, v celoti izkoristite prostor in zmanjšajte nepotrebne vrzeli.


3. Izberite ekonomičen način prevoza: glede na nujnost in proračun blaga izberite najprimernejši način prevoza, kot je LCL ali FCL pomorski prevoz, namesto letalskega tovora.


4. Konsolidacija tovora: Če je mogoče, združite več majhnih paketov ali blago majhne količine v en velik zabojnik, da zmanjšate stroške prevoza na enoto prostornine.


5. Izberite ustrezno vrsto zabojnika: izberite najprimernejši zabojnik glede na velikost blaga, da se izognete zapravljanju prostora zaradi uporabe prevelikih zabojnikov.


6. Pogajajte se z logističnimi podjetji: Pogajajte se s ponudniki logističnih storitev za ugodnejše cene prevozov ali dolgoročne pogodbe o sodelovanju.


7. Zmanjšajte tranzit: izberite neposredne poti ali zmanjšajte število prestopov tovora, da zmanjšate dodatne stroške, ki lahko nastanejo med tranzitnim postopkom.


8. Razumno načrtujte čas prevoza: Izogibajte se konicam prevoza in načrtujte čas prevoza blaga vnaprej, da dosežete ugodnejše cene prevoza.


9. Uporabljajte lahke materiale: uporabljajte lahke embalažne materiale, ne da bi pri tem ogrozili varnost blaga.


10. Razmislite o destinaciji: izberite namembno pristanišče z nižjimi prevoznimi stroški, saj imajo včasih različna pristanišča lahko precejšnje razlike v stroških prevoza.


11. Uporabite trgovinske pogoje: v trgovinski pogodbi jasno navedite stranko, odgovorno za prevozne stroške, in uporabite mednarodne trgovinske pogoje (Incoterms), da optimizirate prevozne stroške.


12. Sledenje in vrednotenje: Redno spremljajte transportne stroške, ocenite stroškovno učinkovitost različnih transportnih možnosti in pravočasno prilagodite transportne strategije.


13. Razumevanje lokalnih politik: seznanite se z uvozno politiko in davčnimi predpisi ciljne države, da se izognete dodatnim stroškom zaradi nerazumevanja predpisov.


14. Uporabite profesionalno programsko opremo: uporabite profesionalno programsko opremo za upravljanje logistike za optimizacijo transportnih načrtov in nadzor stroškov.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)