COSCO razširi svojo floto in naroči 8 plovil Newcastle Max

2024-08-16 09:48

sea freight service

COSCO Shipping Bulk širi svojo floto z gradnjo 8 na novo zgrajenih ladij za razsuti tovor Newcastle Max v domači ladjedelnici z vrednostjo transakcije približno 640 milijonov USD.


Posrednik je izjavil, da je ladjarska družba za razsuti tovor v okviru kitajskega ladijskega velikana COSCO Shipping rezervirala 210.000 ladij z nosilnostjo ton v Jiangsu Hantongu, pri čemer je vsaka ladja ocenjena na 80 milijonov dolarjev.


Nova ladja naj bi bila dostavljena med letoma 2027 in 2028, s čimer bo dodala ogromno floto skupine COSCO s približno 200 ladjami za razsuti tovor.


Januarja letos je družba COSCO Shipping razkrila, da je njena povezana ladjedelnica, ladjedelnica COSCO Yangzhou, prejela naročila za dve ultra veliki mineralni ladji (VLOC) z nosilnostjo 325000 ton metanola. Kasneje so na trgu zaokrožile govorice, da je kmalu po tem, ko je China Merchants Energy Shipping maja dokončal svoj načrt za gradnjo ladij newcastemax, podjetje letos potrdilo 12 ladij.


Čeprav je skupni obseg naročil za tovorne ladje Cape of Good Hope še vedno nizek, je v zadnjih mesecih jasen trend, da lastniki ladij izbirajo ultra velike tovorne ladje namesto tradicionalnih standardnih tovornih ladij z nosilnostjo 180 000 ton. Na letošnji največji svetovni konferenci o pomorskem prometu, Geneva Dry iron ore Conference, so razpravljali tudi o rasti naročil Newcastle Max.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)