Kakšna je razlika med mednarodnim pomorskim prevozom TELEX RELEASED in OCEAN BILL?

2024-04-24 10:37

Pri zunanjetrgovinskih poslih je mednarodna logistika bistven in zelo pomemben korak. Če je mednarodna logistika dobro nadzorovana, lahko trdno držite blago in se ne bojite, da bi izgubili blago in bogastvo.sea freight import

Zato moramo imeti jasnejše razumevanje več načinov dostave v mednarodni logistiki. Po eni strani lahko zagotovi varnost blaga, po drugi strani pa lahko pravočasno dostavi blago strankam na različne načine, kar pomeni, da je plačilo možno čim prej izterjati in se izogniti težavam pri obratu kapitala.

TELEX JE IZDAL:

Opredelitev: Je okrajšava za telegrafsko sprostitev blaga. Pošljite podatke o nakladnici namembnemu pristaniškemu ladjarju prek elektronskega sporočila ali obrazca z elektronskimi informacijami, prejemnik pa lahko zamenja nakladnico in prevzame blago z elektronskim dokumentom o prepustitvi, žigosanim z žigom za elektronsko prepustitev, in elektronsko garancijo za prepustitev. pismo. Ladjarska družba obvesti namembnega pristaniškega agenta, da sprosti blago, ne da bi potreboval originalni tovorni list. Dokler dokaže, da gre za prejemnika in osebo, ki se izdaja elektronsko, je blago mogoče prevzeti.

Prednosti: Priročno, hitro in varno (izogibanje tveganju izgube tovornih listov).

Slabost: pošiljatelj ne more nadzorovati lastništva blaga.

OCEAN BILL:

Opredelitev: izvirnik tovornega lista, ki ga izda ladjar. Je dokument o lastninski pravici, na katerega prejemnik izpiše blago. Lahko se indosira in prenaša in je pomemben dokument; SHIPPER bo od špediterja prejel originalni tovorni list, ga skeniral v CNEE, uredil plačilo, nato pa bo SHIPPER poslal celoten komplet tovornih listov s hitro pošto na CNEE. CNEE bo zamenjal originalni tovorni list za dobavnico za prevzem blaga; Pogosteje se uporabljajo oceanske nakladnice.

Prednosti: Za kupce je primeren prevzem blaga v realnem času, poenostavi postopke in prihrani stroške.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)