Povečanje leta! Mehiški letalski tovor je sprožil norijo

2024-06-05 10:31

forward air freight

Številne letalske družbe prav tako povečujejo svoje operacije v Mehiki. Letalska družba Air Canada je konec aprila sporočila, da bo AIFA dodala četrti tedenski tovorni let (čeprav bo to morda prekinjeno zaradi naknadne objave preklica naročil za dve predelani tovorni letali B767).


China Southern Airlines je obnovil potniške lete med Shenzhenom in Mexico Cityjem, vendar dolžina intervala 14147 kilometrov močno omejuje kapaciteto tovora, kar bo neizogibno povzročilo pomanjkanje ponudbe.


Kitajska podjetja se potegujejo za vzpostavitev proizvodnih obratov v Mehiki, da bi se spopadla z obalnimi valovi. Ta val je spodbudil trgovino med Mehiko in Združenimi državami, Laredo pa je presegel pristanišče Los Angeles kot vrata številka ena za uvoz iz ZDA.


Logistična podjetja so gradila zmogljivosti v Montereyu in Guadalajari za upravljanje naraščajočega čezmejnega prometa, temu primerno pa se je povečal tudi letalski tovorni promet.


Z odprtjem druge vzletno-pristajalne steze se letališče Guadalajara pripravlja na sprejem več letov, kar bo povečalo operativno zmogljivost letališča z 41 na 60-61 letov na uro. Letališče je lani pretovorilo 170.000 ton tovora.


Če odmislimo bližnje letališče, je drugi razlog, zakaj nastajajoča letališča v Mehiki deležna vse večje pozornosti, vse slabše stanje glavnega prehoda v prestolnico, mednarodnega letališča Mexico City (AICM).


Predvsem zaradi vladne uredbe o lanski ukinitvi tovornih letov tja se je njen pretovor v prvem četrtletju zmanjšal za 61 odstotkov na 57235 ton. Temu primerno se je pretovor AIFA povečal na 103932 ton.


Obseg tovora AICM bo še naprej počasen. Avgusta lani je kitajska uprava za civilno letalstvo objavila zasičenost letališča in odredila zmanjšanje števila vzletov in pristankov letal s 52 na 43 na uro. Ta omejitev je začela veljati januarja letos in bo predvidoma veljala večji del letošnjega leta.


V prvem četrtletju Mehike se je obseg mednarodnega letalskega tovora medletno povečal za 5,4 % na 206792 ton, medtem ko se je obseg domačega tovora zmanjšal za 3 % na 90679 ton.


Ob pričakovanem povečanju mednarodnega potniškega toka (da ne omenjamo porasta čarterskih letov zaradi prekinitve meje z ZDA) se načrtuje več letov na nastajajoča mehiška letališča.


Dobite najnovejšo ceno? Odgovorili bomo čim prej (v roku 12 ur)